20.000 euro voor onderzoek tennisvereniging

Gepubliceerd: 09-05-2017 11:05. Bijgewerkt: 09-05-2017 11:03

Doesburg stelt 20.000 euro beschikbaar voor een haalbaarheidsonderzoek van de verhuizing van de tennisaccommodatie. Er moet bodemonderzoek worden gedaan en er moeten deskundigen worden ingehuurd.

“De inzet van alle betrokken partijen is een modern, onderhoudsarm en energiezuinige tennisaccommodatie te laten verrijzen aan de Looiersweg”, meldt de gemeente. “De accommodatie zal bestaan uit vier tennisbanen, een oefenbaan en een padelbaan.” Het plan is om de huidige accommodatie te verkopen aan Hoornstra Infrabouw BV, dat naast de tennisbaan is gevestigd.

Voor de zomervakantie moet er duidelijkheid komen over de haalbaarheid van de verhuizing. “De hamvraag is hierbij of investeringskosten en de exploitatie voor de TVD (Tennisvereniging Doesburg red.) financieel zijn op de brengen.” De vereniging moet geld lenen om deze investering te kunnen doen. “Wij zijn bereid een laagrentende lening te verstrekken om de verplaatsing mogelijk te maken”, aldus wethouder Fred Jansen. “Als college zullen wij ons hier sterk voor maken, maar het laatste woord hierover is aan de gemeenteraad, zij gaan over de budgetten.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)